1. A Spirálstabilizáció egy új módszer?

  A Spirálstabilizáció egy forradalmi gerincterápiás módszer, melyet Dr. Richard Smisek cseh neurológus professzor dolgozott ki kb. 30 évvel ezelőtt. A módszert azóta is folyamatosan fejleszti, és egyre több országban lesz elérhető a világon. A metódust több, mint 20 éve használják sikeresen például Németországban, ahol a kezeléseket a társadalombiztosítás finanszírozza.

 2. Miről nevezték el a módszert?
  Nevét onnan kapta, hogy a spirális izomláncok erősítésével egy stabil izomfűzőt hozunk létre a testben.  A megerősített izmok így megóvják a gerincet a túlterheléstől.

 3. Milyen eszközökre van szükség a Spirálstabilizáció gyakorlásához? Meg kell ezeket vásárolnom előre?
  A Spirálstabilizáció gyakorlásához egy speciális, Prágában gyártott, eredeti Spirálstabilizációs kötélre van szükség, valamint egy Spirálstabilizációs blokkra.  Az eszközök megvásárlására azért van szükség, mert azonnal, az első óra után el kell kezdeni az otthoni gyakorlást, ami eszközök nélkül nem lehetséges.  A gyakorlatok megtanulása nélkül pedig teljesen felesleges az eszközöket megvenned, mert szakértő oktató segítsége nélkül a gyakorlatok végzése akár károkat is okozhat (mint minden más mozgásformánál).
 4. Otthon hova szereljem a kötelet? Kicsi a lakásom/szobám.
  A Spirálstabilizációs kötél bárhova felakasztható, hurkolható nagyon egyszerűen.  Akár egy ajtó vagy ablak kilincs, korlát, fa az udvarban, ágy szélére, radiátor csőre is akasztható. Mivel nem a kötél erejét használjuk a gyakorlás során, nem kell attól tartani, hogy leszakad a kilincs. :) A módszer egyik zsenialitása, hogy a kötelet bárhova magaddal viheted, egy női táskában is elfér. Ezért bárhová utazol, vidd magaddal és gyakorolhatsz rendszeresen!
  Nézd meg, mások hol gyakorolnak!

 5. Mennyi ideig tart megtanulni a Spirálstabilizációs gyakorlatokat?
  Az alapgyakorlatok 12 gyakorlatból állnak. Ezek megtanulása egy alaptanfolyamon, magánórán vagy Online formában lehetséges. Általában ez 5-6x1,5 órás alkalmat vesz igénybe.  Ezek után a gyakorlatokat önállóan tudod már végezni otthon vagy bárhol, ahol szeretnéd. A továbbiakban nem kell képzésre járnod, csak ha szeretnél tovább gyakorolni vagy szeretnéd, ha rendszeres időközönként ellenőrizném, hogyan gyakorolsz.

 6. Nagyon bonyolultnak tűnik a videók alapján.  Mindenki meg tudja tanulni?
  A módszert gyerekektől kezdve az idősebb korosztályig, mindenkinek ajánljuk.  Az alaptanfolyam vagy magánórák alatt, ami általában 5-6x1,5 óra nagyon lassan és részletesen vesszük át a gyakorlatokat. Egy alkalommal maximum 2-3 gyakorlatot tanulunk így 5-6 hét alatt tanulunk meg 12 gyakorlatot. A legfiatalabb tanítványom 14 éves a legidősebb 70 feletti hölgy volt, mindenki meg tudta tanulni eddig. :)

 7. Nagyon egyszerűnek tűnik a videók alapján, ennél nehezebb edzésekhez szoktam.  Hatásos így is?
  A gyakorlatok során nem a kötél erejét használjuk, hanem a megtanult mozdulatok során bizonyos izmok erősítését, illetve nyújtását.  Ha itt vagy ezen az oldalon, az valószínűleg azt jelenti, hogy problémáid, fájdalmaid vannak. Ez jelentheti azt, hogy bizonyos izmaid nem elég erősek, vagy nyújtottak a korábbi edzéseid ellenére sem. :) Érdemes egy próbát tenned!

 8. Mindenki meg tudja jegyezni a 12 gyakorlatot? Nem túl bonyolult?
  Mivel a gyakorlatokat 5-6 alkalom alatt tanuljuk meg, nagyon sok idő áll a rendelkezésre, hogy elsajátítsd. A tanfolyam részeként mindenki kap egy részletes rajzos leírást a gyakorlatokról valamint a tanfolyam ideje alatt INGYENESEN veheti igénybe az ONLINE előfizetői rendszert, ahol a gyakorlatok videós formában is megtalálhatók és annyiszor nézheted meg, ahányszor csak akarod.

 9. Konkrét betegségre, problémára keresek megoldást, akkor is végezhetem?

  Javaslom, hogy jelentkezés előtt konzultálj kezelőorvosoddal.  Ezen az oldalon semmilyen formában nem adunk egészségügyi tanácsot, nem testesítünk meg orvos-beteg kapcsolatot. Javasoljuk, mindig egyeztess kezelőorvosoddal, ha állapotoddal kapcsolatban bármilyen kérdésed vagy gyanúja merülne fel.  Ugyancsak javasoljuk, hogy egyeztess kezelőorvosoddal az itt leírtak általad értelmezése kérdésében. SOHA NE HAGYJD FIGYELMEN KÍVÜL VAGY KERÜLD MEG AZ ORVOSI TANÁCSOT, AZ OKBÓL, HOGY BÁRMILYEN INFORMÁCIÓT OLVASTÁL EZEN A WEBOLDALON VAGY BÁRMELY A WEBODALUNKHOZ KAPCSOLT EGYÉB MÁS OLDALON.

  Hamarosan......

 10. Ha már megtanultam a módszert, utána már nem kell rendszeresen gyakorolnom?

 11. Milyen gyakran kell végezni a gyakorlatokat?

 12. A Spirálstabilizáció egy sport?
 13. Nem tudok a tanfolyamokon minden héten részt venni, mit tehetek?
 14. Nem Zalaegerszegen lakok, hogyan tudom megtanulni a Spirálstabilizációt?