Milyen változást tapasztaltál magadon az otthoni gyakorlás hatására?
Életemben elért legerősebb hasizom. Mint egy fűző belül. Derékfájás megszűnése. Jobb testtartás. Feszesebb farizom. Olyan izmokat erősít melyek rendkívül fontosak az egészséges testtartáshoz. Rendkívül hatékony. Jó megtapasztalni hogy a derék és hátfájás saját erőből megszüntethető a torna által.
Kovács Attiláné Gaál Erzsébet
 
Milyen változást tapasztaltál magadon az otthoni gyakorlás hatására?
A vállfájdalmam, a csípőproblémáim megszűntek ill. kezelhetővé váltak. Figyelek a tartásomra pl. főzés közben is. Ruganyosabb, stabilabb vagyok. Sokkal könnyebben végzem a jógagyakorlatokat, a kerti munkát.Szerintem nőtt a tüdőkapacitásom is (hegymenetben tapasztalom), mivel sokkal tudatosabban figyelek a légzés és az izommunka szinkronjára.
Miért ajánlanád a barátaidnak, ismerőseidnek a Spirálstabilizáció (új nevén Tudatos Testtartás tanfolyamot)?
Az aszimmetrikus napi vagy rendkívüli terhelés eredményesen korrigálható. Olyan izmok erősödnek meg, amelyek más mozgásformával talán nem is erősíthetők ilyen egyszerű formában. Jó érzés, ha megdicsérik a jó tartásomat.A tanfolyam elvégzése után sokat segített az online lehetőség a begyakorlásban, rögzítésben.
Fábiánné Simon Klára
 
 
"Szia Vera!
Biztos emlékszel rá, hogy amikor jártam a tanfolyamra nekem volt egy kisebb váll problémám és nem tudtam minden gyakorlatot elvégezni vagy csak kötél nélkül.
Szerencsére ezt sikerült rendbe tenni és azóta teljes erőbedobással tudom végrehajtani a feladatokat. A reggeli programomba illesztettem be az SPS-t.
Örülök, hogy elvégeztem a tanfolyamot és már nagyon várom a következő induló haladó kurzust! A gerinc műtétem óta ez az egyetlen olyan mozgásforma, ami nem okoz problémát és fájdalmat. A hátizmaim szépen megerősödtek még olyan izmok is amiknek a létezéséről sem tudtam."
Hegedüs Krisztina
 
 
 
Miért jelentkeztél a Spirálstabilizáció alaptanfolyamra?
Ülőmunkát végzek, gyakran fájt a nyakam, derekam.
 
Milyen változást tapasztaltál magadon a tanfolyam/otthoni gyakorlás hatására?
Nem fáj a derekam és javult az általános közérzetem is.
 
Kérlek, írd le, ha bármilyen egyéb megjegyzésed, kérésed lenne!
Vera nagyon lelkiismeretes oktató, mindenkire külön odafigyelt a tanfolyam során végig.
Hasonló gondokkal küszködőknek óriási segítséget jelenthet a tanfolyam elvégzése. Életminőségbeli változásokat tud hozni a spirálstabilizáció.
Balogh János
 
"Miért jelentkeztél a Spirálstabilizáció alaptanfolyamra?
A sok ülőmunka, mozgás szegény életmód megköveteli, hogy hangsúlyt helyezzünk a megelőzésre.
Nem sajnálhatunk magunktól napi 15-30 percet. Ez a tudás egy befektetés, ami a kor előrehaladtával folyamatosan megtérül. Szeretnék majd fitt nagymami lenni.☺️
Nagyon fontos a gerincünk állapotának fenntartása, illetve javítása!
A munkám 99%-ban számítógép előtt ülök, így nap végére nagyon hanyag testtartást produkálok, ezen szerettem volna
változtatni.
Milyen változást tapasztaltál magadon a tanfolyam/otthoni gyakorlás hatására?
Sokkal tudatosabb vagyok, sokszor rajtakapom magam, hogy “csúszok” össze és folyamatosan kijavítom a tartásomat munkában, szabadidőben egyaránt.
Nagyon tetszett, hogy szinte az első óra után érezhető volt a hatása.
Klasszisokkal jobban érzem magam!
Sikerült a szokásoddá tenni a napi gyakorlást?
Nagyon szigorú tudok lenni magammal, nem engedek ebből, így a gyakorlást beépítettem a mindennapjaimba.
Ennyi...
Hálásan köszönöm Vera, hogy megismertetted velem ezt a mozgásformát! 😘"
H.A.
 
 
"Ma már képes vagyok leengedni, ellazítani a nyaki és vállizmokat. Így a fejfájás is rengeteg enyhült."
Néhány napja olvastam egy visszajelzést. Az állt benne, hogy 281 napja gyakorol már valaki. Gyorsan utánaszámoltam, én hány napja gyakorlok. Közel sem ennyi (80 napja), de rengeteg jó tapasztalatom van ez alatt a rövid idő alatt is. Azt sem állítom, hogy minden nap minden alapgyakorlatot elvégzek, de legalább a háromnegyede minden nap van.
Amiért a tanfolyamra jelentkeztem elsősorban, az a gyakori fejfájás. Hátha! Nos, nemcsak hátha!!!! 
Eddig a vállaimat gyakorlatilag a fülemmel egy vonalban hordtam, folyamatos feszültséget okozva ezzel az izmokban. Ma már képes vagyok leengedni, ellazítani a nyaki és vállizmokat. Így a fejfájás is rengeteg enyhült. 😁😁😁Pozitív tapasztalat még, hogy a tartásom rengeteget javult. Figyelek is rá! Micimackó után szabadon: Stabilizálj! Stabilizálj!

Régebben 20 perc állás után majd leszakadt a derekam. Most már az a természetes, ha nem fáj! Már tudatosan cipekedek, 1-1 átdolgozott nap után (fizikai munkára gondolok) nem összetörve ébredek. Munka közben kötél nélkül is végzem a gyakorlatokat, ha úgy érzem valahol feszülés van.
Ami pedig a legjobb, hogy 15 éves lánykám önszántából jelentkezett Verához. (a papolásom nem vezetett eredményre🤣) De az állandó gyakorlás, amit látott, igen. 🙏
Tanító néniként elmondhatom, hogy nagyon-nagyon jó lenne már kicsi korban elkezdeni a gerinctornát.  Szóval!!  Gyertek, gyertek! Tegyetek jót magatokkal!  Én ma már gyakoroltam! 😉😉😉 Jaj és nagyon szép színe van a kötélnek! 😁🤣😁"
Gyökeres Viktória, tanítónő


"Valahogy erősebbnek éreztem a tartásom és az egész hátam.  Két, három hét után már magamon is elkezdtem látni a változást.
Sokkal szebben, egyenesebben tartottam magam akkor is, ha nem figyeltem rá." 
 
Balázs a távolság miatt ONLINE tanulta meg a SPIRÁLSTABILIZÁCIÓ alapgyakorlatait.
Az ő visszajelzését olvashatjátok. Ha Te is távol laksz Zalaegerszegtől, ez a módszer is elérhető számodra!
"A munkám olyan, hogy a nap nagy részét a monitor előtt töltöm.  Ez meg is látszik a tartásomon, amire Vera ébresztett rá igazán. Első sorban megmutatta azokat a jeleket a testemen, amiből látszik, hogy érdemes elkezdeni foglalkozni vele.  A gyakorlást közösen, online kezdtük meg és az első alkalmak borzalmasan nehezek voltak. Elfáradtam, egy picit fájt itt, egy picit fájt ott.  Vera online tanította meg a gyakorlatokat, majd utána videók alapján gyakorolhattam önállóan is. Hetente tartottunk egy online közös órát, ahol az apróbb hibákra hívta fel a figyelmem. Nekem itthon csak egy ajtó kilincsre volt szükségem a gyakorláshoz, ahova az eszközt rögzítettem.  Az első hét önálló gyakorlás után sokkal jobban éreztem magam. Valahogy erősebbnek éreztem a tartásom és az egész hátam.  Két, három hét után már magamon is elkezdtem látni a változást. Sokkal szebben, egyenesebben tartottam magam akkor is, ha nem figyeltem rá.  Naponta kb. fél órát kell rászánnom itthon. A közös csoportban megtalálom a gyakorlatokat, ha elfelejteném, hogyan is kell csinálni." Pass Balázs
 
"A fiam a lúdtalp miatti lábfájdalom és járási nehézség miatt jelentkezett a tanfolyamra. Egy hét gyakorlás után, a tartás javulás miatt már jobb állapotban van a lába és folyamatosan ügyel a testtartására. A személyes varázsod nagy hatással van a fiatalokra."  Gaál Erzsébet, Kriston Intim Torna tréner
 
"Mindenkinek szüksége lenne erre a pár gyakorlatra, ami javítana az életminőségén és megelőzné a mozgásszervi problémákat, illetve ha már van, korrigálna azt. Tudom, hogy fontos a helyes tartás az egészségünk fenntartása érdekében. Korábban előfordult, hogy néha fájt a derekam. Főleg ezen szerettem volna javítani. De a vállaimat is gyakran felhúzom, így mindenképpen fontos, hogy megtanuljam a helyes tartást.  A tanfolyam után izmosabb lettem és már tudatosabban figyelek a tartásomra. Intenzív mozgásforma, megmozgat minden izmot. Néha kimarad egy-egy alkalom, de igyekszem napi szinten gyakorolni. Bízom benne, hogy ez meg is marad, mert csak így van értelme. Az segít, ha mindig ugyanabban az időben végzem a tornát." H.A.
 
"Én még mindig minden nap gyakorlok. A tanfolyami napokat is beleszámolva már 281 napnál tartok.
Teljesen beépült a napi rutinba. Csak ajánlani tudom mindenkinek.  Mostanában inkább az alapgyakorlatsort végzem többször, csak heti 1-2x jut időm az online 30 perces órákra. Minden héten várom az újabb gyakorlatsort.  Rendszeres derékfájásom, hátfájásom elmúlt, a ritkán előforduló fájdalmakon a gyakorlatok segítenek. A tartásom is sokat javult, másoknak is feltűnt 🙂." Dr. Takács Marianna
 
"Sok ülőmunka után napi szinten fájt a derekam, vállam. Emiatt jelentkeztem a tanfolyamra, illetve tartásjavítás céljából. Nekem nagyon tetszett a tanfolyam. A gyakorlás hatását érzem magamon, nem igényel sok eszközt és a napi gyakorlás rövid idő alatt elvégezhető. Átmozgatja az egész hátat, gerinc melletti izmokat, ezáltal oldja a feszültséget. Stresszoldó hatást is észrevettem. Az tetszett legjobban, hogy a gyakorlatok viszonylag egyszerűek, egymásra épülnek, ezáltal a gyakorlásra is könnyebb rászánni magam. Heti 4 alkalom gyakorlást sikerült megvalósítani. Munka után tudok gyakorolni, ezt próbálom betartani. Mindennel elégedett voltam." B.T. Judit
 


"Elmúlt az évek óta tartó derékfájdalmam, meglepően hamar. Emiatt végre nyugodtan alszok (nem ébreszt a fájdalom), kipihentebb vagyok. Megnyugtat annak tudata, hogy rendelkezem egy olyan eszközzel, módszerrel, amivel végre uralhatom a "gerincemet", nem kell folyton a fájdalom, rossz mozdulat, becsípődés miatt aggódnom. Összességében lekerült rólam (fájdalom hiányában) a "gerincbeteg", "gerincfájós" - ezért nem teljes értékű, nem egészséges - kategória, ahogy a panaszaim megjelenése, fokozódása óta, pár éve magamra gondoltam. Elégedettséggel, örömmel és megnyugvással tölt el annak biztos tudata, hogy teszek magamért, a fizikális (és ezen keresztül pszichés) jóllétemért. Szeretném, ha minél több ismerősömnek része lehetne ennek a pozitív megtapasztalásában. Esélyt szerettem volna adni magamnak egy fájdalommentes, aktív életre. Féltem, hogy az évek óta meglévő problémáim egyre súlyosabbá fognak válni, amelyek korlátozni fognak a mindennapi mozgástevékenységeimben, szabadidős elfoglaltságaimban. Aktív, pörgős életet élek, amelybe nem fér bele, hogy állandó fájdalmakkal küzdjek. Úgy gondolom, hogy a fizikai (és mentális) egészségemért én magam vagyok elsősorban a felelős, ami tőlem telik, és megtehető egy egészségesebb, fájdalommentes élet érdekében, azt meg is kell tennem. Aktívan szerettem volna tenni azért, hogy minőségi életet élhessek, fájdalom nélkül, egészségesen, aktívan. Legyen minél több tanfolyam, hogy minél többen megtapasztalhassák a spirálstabilizáció pozitív hatásait. Legyen minél több tanfolyam, hogy minél többen megtapasztalhassák a spirálstabilizáció pozitív hatásait!"  
Gaál Tímea

"Nagyon hasznosnak találom, mindenkinek jó szívvel ajánlom. Masszőrként naponta találkozom problémás esetekkel.  A rossz testtartás miatt gyakran fájt a a derekam, hátam. Ehhez még a munkám is hozzájárult. A rendszeres gyakorlás segített felismernem, hogy ha munka közben jelez a testem, akkor egy magamban elmormolt szlogennel szinte azonnal sikerül a fájdalmat megszűntetni: Stabilizálj, Zsuzsi! És a tartásom is javult. Nagyon jó, hogy ennyire személyes a kapcsolat mindenkivel.  Imádtam minden percét."
Simon Zsuzsi


"Ha fáj a derekam, a napi tornától függetlenül is elvégzek pár gyakorlatot, és csökken a fájdalom."

"A tanfolyam előtt rendszeres derékfájdalommal küzdöttem, egy kisebb megerőltetés után le kellett feküdnöm. Ha fáj a derekam, a napi tornától függetlenül is elvégzek pár gyakorlatot, és csökken a fájdalom. A legjobban az oktatónk hozzáállásán kívül az tetszik, hogy a mozdulatok tényleg könnyen elsajátíthatók, a torna pozitív hatását egyre erősebben érzem."
8 hét gyakorlás után ezt az üzenetet kaptam: "Szia Vera! Nem fogod elhinni... Tornázom azóta is. És most éppen olyan, mintha sohasem fájt volna. Nagyon durva!!!"
Király Hajnalka

"Ma már figyelek a tartásomra, szó szerint "érzem", hogy vannak hátizmaim, és megtaláltam a hasizmaimat is!"
“Szeptember végén porckorongsérvet diagnosztizáltak nálam, mely nagy "pofon" volt számomra, hogy valamit nem jól csinálok, és többet kell figyelnem magamra. Elkezdtem olvasgatni, keresni és Rátok találtam, mellette még járok gyógytornára így teljes a "kezelésem".   Kétségbeestem szó szerint a kialakult porckorongsérvem miatt. Ma már figyelek a tartásomra, szó szerint "érzem", hogy vannak hátizmaim, és megtaláltam a hasizmaimat is! :) Nehezebb dolgom volt, mint a többieknek, nem volt testtudatom, de ma már egész jól megy. Boldog vagyok és jól érzem magam, köszönöm! :). Minden nap reggel 5:40-től gyakorlok. Nekem megváltoztatta a napi ritmusomat."  Horváthné-Vizsi Hajnalka

"Olyasmit csináltunk, ami a hátamnak nagyon jó volt.”
“Rendszeresen gyógytornázom és csinálok más nyújó jellegű gerinctornákat. Nagyon szeretem őket és sokat segítenek nekem. De mindemellett nagyon szükségem lenne izomerősítésre. Ezt sajnos egyik sem tudta kínálni. Ezzel a reménnyel vágtam bele a spirálstabilizációba. Nekem fájdalmaim eddig sem voltak, most viszont már tudom, hogy merre kellene törekednem. És bár az alapproblémámat már visszafordítani nem lehet, azt remélem, hogy a további romlás elkerülhető. Igazából azt érzem, hogy a régen letapadt izmaim megmozdultak és azt is tudom, hogy mi lenne a hátam helyes helyzete. A legjobban az tetszett, hogy olyasmit csináltunk, ami a hátamnak nagyon jó volt.”  Tibola Katalin


"Vállam is ferdén állt, ami helyre is jött, tartásom is sokkal szebb lett. " 

“Gerincferdülés miatt jelentkeztem, mert tenni akartam az egészségem érdekében valamit, ami használ is. Előtte rossz volt a tartásom. Vállam is ferdén állt, ami helyre is jött, tartásom is sokkal szebb lett.  Összességében az egész tetszett, jó hangulatban zajlottak az órák. Rendszeresen végzem a gyakorlatokat. Napi rutinná vált.” T. F.

“Amikor kezdtem a tanfolyamot éppen fájt a derekam! Most mióta gyakorlom a feladatokat azóta nem!! Nagyon jótékony hatása van a gerincre!!”  K. Gy.


“Gyakori derék- és hát- és vállfájdalommal küzdöttem, ami a rossz, hanyag tartásomnak is köszönhető volt. Görnyedt, hanyag tartásomnak és mozgásszegény életmódomnak köszönhetően sokszor fájt a hátam, derekam.  Napi 20 perc gyakorlással javult a tartásom, derékfájásom megszűnt, hátfájdalmam gyakorisága csökkent. Könnyebben hajolok, a mozgás könnyebb lett már 3 hét után is.  A tanfolyamon jó volt, hogy többször átvettük a gyakorlatokat, így hamar kiderült ha valamit nem megfelelően csináltunk. Nagyon jó hangulat volt az órákon. A tanfolyamon tanultakat minden nap végeztem otthon. Nekem a reggeli, felkelés utáni gyakorlás vált be. Olyan mozgásforma amit bárki végezhet. Olyan izmokat mozgat meg, amelyeket eddig nem is használtunk. Otthon végezhető, mindenki a saját tempójában tornázhat.  Részemről nagyon jó döntés volt a tanfolyam elvégzése. Várom a gyakorló órákat.”
  Dr. Takács Marianna


“Szükségét éreztem és régóta kerestem olyan mozgásformát, ami hatékonyan segít a gerincproblémámon úgy, hogy nem terhel túl és be tudom építeni a rohanó mindennapokba . Ami a leginkább érezhető, hogy a nyaki és felső háti izmok bekötése, fájdalma teljesen megszűnt, pedig ugyanúgy terhelem őket munkám során, mint előtte. Tartásom szebb lett, mivel képessé váltam tudatosan korrigálni a rosszul rögzült mozdulatokat. Izomzatom feszesedett a comb, far, has, hát, felkar területén. Az eszközök egyszerűsége, könnyen használhatósága, magunkkal hordhatósága is hozzájárul a rendszeresség fenntartásához.  Szerintem akkor sikerül leginkább szokássá alakítani, ha mindig ugyanabban az időpontban áll neki az ember. Meg kell keresni a legnyugogtabb napszakot és akkor mozogni egy jót. Közben kitartóan hinni magunkban, és a várt eredményben. Én a felkelés utáni időszakban gyakorlok, mert akkor még tiszta és kipihent az elmém, nincs rajtam a napi teher és fáradtság, ami elveheti a kedvet, energiat. Valóban hatékony, valóban tartásjavító, panaszcsökkentő, feszesíti az izmokat, növeli az állóképességet, koncentrációt, fejleszti az egyensúlyérzéket. Az oktató személyisége, szemlélete és hite nagymértékben motivált és ösztönzött arra, hogy az egészségemért küzdjek és akkor a várt eredmény nem fog elmaradni. IGAZA LETT!”  I. G.

Egy intenzív ifjúsági csoport eredménye mindössze egy hét gyakorlás után:

 A magánórákért kattints ide!